vineri, 22 iulie 2011

Ajutor pentru o mămică

Cu carnea încrâncenată, pun povestea Elenei aici: http://organicka.ecosapiens.ro/ajutor-pentru-o-mamica.
Elena, sper din inimă să mă ierţi că îmi arog drepturi în numele suferinţei tale , însă cine mă poate ajuta să o punem în legătură cu cineva avizat privind hrana vie în astfel de cazuri?
Cred cu tărie în şansa aceasta!

3 comentarii:

  1. Buna Coque,
    Nu as vrea sa te superi pentru ce voi zice. Parerea mea este ca o dieta vegana cruda ar slabi-o mult mai tare decat este deja. Stiu ca multa lume este atrasa de veganism dupa ce citesc Studiul China si vad alte site-uri cu oameni sanatosi care o duc asa mult si bine, dar acea carte are premise gresite, iar rezistenta omului la o astfel de dieta depinde mult de la caz la caz. Cel care inventase dieta anticancer, Gerson, propunea intr-adevar o dieta bazata pe hrana vegetala, dar ce "uita" lumea sa aminteasca este faptul ca o data sua de doua ori pe an pacientilor sai le dadea suc de ficat crud. Eu nu incerc sa conving pe nimeni si de obicei ma abtin sa comentez cand vad ca cineva se duce in directia asta, dar imi pare rau pentru ca din teama se aleg directii care nu sunt intotdeauna cele mai bune. Am amici vegani si raw vegani. Iti recomand sa citesti cartea "The Vegetarian Myth", sa intri si pe beyondveg.com si chiar si dieta Gerson. O zi buna si sper din suflet ca nu te-ai suparat, Flavours

    RăspundețiȘtergere
  2. Flavours, mai, nu m-am suparat deloc, sa stii ca tu esti persoana prin care am incercat sa asez undeva la mijloc ceea ce citesc. Adica sunt convinsa ca ma arunc entuziast intr-o directie pentru ca nu cunosc detaliile. La fel cum deciziile tale vin dintr-o imensa informare, sunt absolut convinsa. Pana la urma, trag eu concluziile, insa pripit si necomplet, in teoriile via Weston price si cea vegana concluzii comune exista. Adica tot zaharul, pesticidele, mancarea procesata intens sunt principalele probleme, fie ca te asezi de o parte sau alta a taberei.
    Ai dreptate, cand esti impacat cu o alegere, stai cuminte in banca ta si viata ta, eu fac valuri caci mai am de citit. Am avut ezitari si acum ma gandesc ca poate am indraznit o enormitate, nu iei astfel de decizii in asemenea momente sau poate tocmai atunci, am ezitat sa scriu asta, cred insa cu toata convingerea mea ca bolile astea necrutatoare isi gasesc solutia sau amelioararea in alimentatia cat mai nerafinata, neindustrializata, neprocesata, neconservata fie ea cu proteina animala sau fara.Da, era nevoie sa mentionez asta.
    Pana la urma retinerile mele mari mele nu sunt la carne ci la hormoni, pesticide, OMG-uri etc si am dileme mai mari la lapte.
    Insa legume si fructe crude nu am vazut pe nimeni sa respinga.Zahar si faina rafinata nu recomanda nici o tabara.Glutenul nu e ridicat de nimeni in slavi. Dieta traditionala recomanda si ea inmuierea, germinarea, fermentarea semintelor, nucilor, cerealelor.
    Da, nu am cum sa omit ca proteina animala e hrana milenara. In continuare cred ca ne e necesara o cantitate mica, nu la toate mesele. AM citit si din teorii antistudiul China si se pare ca Campbell s-a cam pripit cu concluzia de la caseina la toate proteinele animale. La fel si ca Studiul china are la baza niste date alimentare dar cercetarea nu a vizat diferitele date ale nutrientilor si specificitatea solului pe cand weston Price a facut asta in studiul sau. Sau ca chestionarul nu a avut in vedere frecventa cu care se consuma un produs.

    Ma bucur tare ca ai scris, nu ma supar, repet, am indraznit eu mult prea mult dintr-o frenezie care poate ca nu e cea mai potrivita in aceasta situatie.
    Scopul este, in principal, ajutarea Elenei financiar si trimiterea mesajului mai departe.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma bucur sa aud ca te informezi Bee si ca nu te-ai suparat :). Vazusem si la monis pe blog diverse trimiteri catre raw veganism si nu intelegeam ce a patit toata fulgusorimea. Eu nu sunt intru totul de acord nici cu Weston Price, ci doar ca mancarea traditionala inseamna altceva decat mancam acum (si cand spun mancam ma refer la majoritate nu la mine).

    Da, in cazul ei as elimina total lactatele cu exceptia unui unt bio, iar de faina si zaharuri, prajeli nu mai vb. Apropo de prajeli, sa nu uitam cu mananca toti chinezii carnea...

    Chiar ieri am fost si am gustat pt prima oara preparate raw vegan pentru ca ii avem la un eveniment sportiv si eram curioasa - mult prea mult dulce (chiar daca nu e zahar, mi se pare exces de fructoza) si chiar prea multe nuci si seminte (desi sunt de acord cu consumul lor moderat.

    Nu stiu daca stii, eu mi-am revenit dintr-o boala care acum 11 ani nu ma lasa sa ma misc si doctorii imi dadusera de trait o cifra in ani... si mi-am revenit prin curatarea dietei, suplimente naturale si vointa. La ea problema e complicata tare si cred ca are nevoie de acei bani pentru mult mai mult de atat.

    PS - Sa citesti si despre dieta Paleo - acolo sunt chestii mai rezonabile decat in multe alte abordari. Te pup

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails