joi, 18 august 2011

I Confess


Feonul asfaltului suflă cu indicatorul de putere blocat pe treapta maximă. În Orientul Mijlociu vara este un anotimp condiţionat. Aer condiţionat. Aţi mai văzut vreodată un termometru care sare de 55 de linii Celsius? Şi asta nu în condiţii ideale, ci cât se poate de normale şi de naturale... Răsfăţul nopţii emirate emană cel puţin 32-35 de grade, tot Celsius. Simplul efort pe care îl depui în încercarea de a respira se transpune în transpiraţie şi eventual trascende sub formă de anchilozare.

Până şi cele mai mici mijloace de existenţă - o gură de apă sau un dumicat de pâine - sunt considerate plăceri interzise şi condamnabile conform legii Ramadanului. Cea de-a noua lună a calendarului islamic aduce cu racheta 4 săptămâni de spiritualitate alimentată de post. Închisorile sunt golite de tâlharii mărunţi, hoţii de ocazie sau criminalii în paralel. Se face loc pentru cei care vor săvârşi păcatul suprem - dopul de apă sau mărul oprit. Efectul de purificare este total şi se află la locul lui, sub felia de clar de lună.

Termometrul este roşu şi-atât. Ramadanul este doar o manifestare spiritual-religioasă. Dorul pentru cei de-acasă este adevăratul duşman...

2 comentarii:

  1. mi se face rau, ai citind randurile astea. si nu nu fiindca nu suport caldura, ci pentru ca urasc instrainarile...sa-ti fie cat mai scurt exodul asta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa stii ca predictiile nu sunt roz... :(

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails