miercuri, 29 iulie 2009

Ţanţa-no


Dacă m-ar ruga cineva să spun care este specia (din regnul înconjurător) pe care o urăsc cu determinare... raspunsul ar fi foarte simplu: ţânţarul

De mic copil uram ţânţarii: bâzâie, ciupesc, înţeapă, muşcă, irită, sug sângele şi dacă îi omori pe pereţi mai lasă şi urme roşii-maronii (mănâncă foarte mult şi digeră foarte greu ceea ce mănâncă).

De câteva zile încoace, avem nişte polemici, până la un punct hazlii, pe baza acestor insecte enervante numite ţânţari .

Avem plase la geamurile de la balcoane, avem 3 tipuri de aparate contra ţânţarilor, chiar şi două tipuri de pastile pentru ţânţari (laminate şi nelaminate, desigur).

Dar toate aceste ustensile de apărare sunt combătute şi driblate de către armata de ţânţari într-un mare fel: În primul rând, plasa, cea care ar trebui să nu permită nimănui mai mare de 2 milimetri să intre în casă. Ei bine, plasa nu este prinsă ermetic, nu este închisă în totalitate, rămân locuri de exploatat pentru ţânţarul de rând. Apoi, aparatul contra ţânţarilor, fie el cu lichid, sau cu pastile, se scoate sistematic din priză. Sunt somat de fiecare dată să îl detașez, pentru că ori "nu face bine bebelușului", ori "provoacă grețuri, dureri de cap, stări de leșin", și așa mai departe. Normal că îl scot din priză și mă acopăr cu totul în așternut, sperând că scap. De unde? Țânţarii mizează pe asta, doar nu m-oi sufoca de bună voie. Și mă dezvelesc, inconștient, câteva minute mai târziu.
Normal că n-aș risca pentru nimic în lume sănătatea mămicii și a celui mic. Și ţânţarii știu asta! și profită cu nesimțire.

Să privim dar, întreaga poveste din perspectiva ţânţarilor: Unde au mai pomenit ei așa "fraieri"? Nicăieri! Să dăm sfoară în țară! la etajul 2, e zonă verde. Au chemat ei săracii pe cineva să pună plasă. Piece of cake, plasa e căscată, intrăm și câte 3 ținuți de mânuțe. Ei cică sunt safe. Hahaha. De obicei mai lăsau în priză aparate contra noastră...Not anymore! acum așteaptă in bebeluș și sistează toate substanțele nocive pentru că, fraierii de ei, cred că le provoacă și lor efecte secundare. Și cu aparatul în priză, geamul rămâne deschis, așa că ne ascundem în dressing (au un dressing mare și încăpător) până se consumă substanța activă din pastilă, și apoi ieșim frumușel pe la 4-5 dimineața și ne punem pe vampirit. Dar acum e și mai bine, pentru că au scos tot ce înseamnă anti-insecte din priză. E de vis, este raiut ţânţăresc pe pământ!

Și cine credeți că era cel mai afectat de această gașcă nebună de insecte? Guess again.
Mai în glumă, mai în serios, trebuia făcut ceva! Și iată că Bee a dat peste un aparat minune. A și plasat comanda. S-a gandit la mine, poate scap și eu de acest coșmar.

Se numește Țanța-no, de la Chicco, în traducere liberă "Dacă aveți ţânţari și ați încercat orice metodă de a scăpa de ei ,până acum fără nici un rezultat, de aici înainte cine mai Zanza no mai este".



Pare a fi soluția de mult așteptată!
Abia aștept să vină toamna!

Îmi cer și scuze publice dacă am expus problema oarecum subiectiv, dar glasul disperării s-a făcut auzit încă odată, să sperăm că zumzetul va înceta.


Un comentariu:

  1. un pic de exagerare poate si din partea mea dar si din partea naratorului. Pai cum sa privesti un produs absolut nenociv, fara miros si far asolventi , dar aveti grija sa scoateti din camera animalele, plantele si acvariile cu pesti!. In rest, o minune de produs:D. Well, poate exagerez, evit cat pot orice miros de solvent, vopseluri de par,acetone... de ce ar intra produsul asta in alta categorie acceptabila?
    Iar pentru problema cu durerile de cap si starile de lesin, you 'jump the horse'(sic), sa am pardon...
    Adevarul eset ca de la o gravida fara greturi si alte probleme, thanks god, nu astepti sensibilitai la balsam de rufe uscate in incinta sau pastile laminate si parfumate... bleah...
    Tot ce sper e sa functioneze device-ul cu pricina, desi review-urile nu sunt extrem de optimiste...
    si sa iti mai dau o veste buna, pentru ca tot mi-ai cenzurat un post (x(), pe motiv ca e stire!!!, sa iti mai dau una:
    uite cum magazinel cu comics deschis de curand, asta pentru o noua colectie ce va sa vina:)
    http://www.stiupecineva.ro/2009/07/care-deschis-un-mic-shop-de-comics.html

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails