vineri, 11 septembrie 2009

Un nainilevăn personal sau 'our Fahrenheit 9"11'

- Dansezi? Întrebă el din fumul gros de țigară din clubul alfabetic lipsit de ventilație. ClubA a fost ca Alpha. Și vom termina printr-un dans final în club Z-Omega.
- Nu contează, filosofie, psihologie, același lucru, a replicat ea judecând lucind și prea prudent pe acorduri AC DC.
- Îți place Doors? Ăsta a fost momentul în care, răsuflând ușurați, au văzut că au ceva în comun. Puternic și consistent. Nu discuții despre vreme, nu Vrăbioru.
- Un ceai fierbinte de fructe. Și un viscol uscat și înghețat prin păr, vă rog.
- 311 va deveni 911, peste 4 ani. Și diferența de ani este Imensă.
- Un pachet de biscuiți, invariabil cumpărat în fiecare noapte, religios, ca un ritual.
- Tai lemne? “Băiatul ăsta sigur are o problemă”.
- Aș vrea să îmi pot aminti măcar un vers din poezia cu 14 trandafiri îndrăgostiți.
Ea, suspicioasă, a călcat atunci alaturi de tânărul înalt și frumos, deschis și fremătător, uitându-se adânc în ochii negri cu suflet proaspăt. Îi privea profilul, fruntea înaltă, așa cum se modelau în luminile orașului.
- Și unde vom înghesui colhozul?
- În cămăruța cu mochetă roșie. Iar vara ne mutăm la doamna Carmen, în mansarda cu geamuri de vitrină. Pe 2 mai.
- Apoi?
- Apoi ne spunem DA. Unul în fața celuilalt. În tricouri cu ‘mire’ și ‘mireasă’. One way or the highway. Vom zâmbi fericiți și vom fi cei mai tonici și colorați dintre invitați.
- Bună ziua, îmi puteți răspunde la o întrebare? “Ce părere aveți despre faptul că doi tineri atât de tineri iși unesc destinele azi?”
- Una bună. Și cum va fi?
- Cald, aerisit, firesc, neînchistat. Ca între cei mai buni prieteni.
- Și apoi ne vom lua de mână și o să colindăm lumea cu ger în păr. O sa întâlnim oameni minunați: Gianfranco și grappa pe arii de operă, pe Damir, Mladen și Maria cu căldură în mansarda cu băncuță roșie, conducându-ne la gară dintr-un system of a down. Sau familia filantropă geneveză, cu seri încinse africane și banane prăjite la sfârșitul lui decembrie, cu MontBlanc întrezărit de departe, într-o pace superbă. Ori, familia lui Jean – Jacques, cu trei copii mari minunați, în bogăția modestiei lor imense, cu concerte de trompetă și sângerete cu stafide, înghețați de frig.
- Și stai, Asta nu e tot! Vom poposi după lungi drumuri prin țară, de la Balota la doamna Borleanu și vom găsi tot felul de tradiții, oameni, poteci, zdruncinați agale de Mocănița ce pufăie obosit, claie peste grămadă în sanatorii sau ospătați în case primitoare.
- Culminând toate vacanțele de vară pe plaja unde alături de Sangria sau Cuba libre vom dansa până la Expirare, întru regenerarea de a doua zi.
- Sau iarna, inchinând cupe cu vin fiert, riscând teritorii neumblate, cu strategii de mari luptători.
- Și cei mai buni prieteni ne vor fi aproape mereu, diferiți, dar cât de asemănători. De la voi se învață că o prietenie dureaza încă de pe vremea când, stângaci, dădeați flori fetelor și semeț, te credeai cel mai grozav.
- Și e posibil să creștem împreună?
- Fără să simti vreo clipă că obosim, că ne sufocăm, că nu ne vrem, că nu ne mai regăsim sau recunoaștem, că ne e suficient?
- DA. Cu susținerea tenace a celui mai bun prieten și cu încăpățânarea unui om care știe care îi este misiunea și finalitatea. Așa m-a introdus, încet încet, în misiunea lui, a noastră. Aceea de a trăi intens și în tihnă activă.
- Dar știi că povestea nu se termină aici? Dintr-o dată, când totul era mai frumos au primit și vestea că mai au de primit bucuria cea mai mare. Vestea a venit așteptată dar surprinzătoare, ea un pic speriată dar îmbătându-se cu calmul și bucuria lui că totul va fi bine, că vom împărți în trei tot ceea ce am trăit până acum și infinit mai mult.
- Așa se termină?
- Nu, așa începe! Așa se deschide calea și mai generos.
- Da, dansez! și îți mulțumesc că ai insistat să dansăm împreună pe AC DC.

La mulți ani!

Rimembăr'04:

Poza clasică a tunelului cu flori:


Photoshooting între cele două cadre:


Livretul de familie care urmează a fi populat cu Matei:


Cireașa de pe tort:

4 comentarii:

  1. LA MULȚI ANI !!! Trebuie să recunosc, am cam insistat, acum aproape fix 9 ani, să te dansez modul slow pe ACDCs Hard as a Rock! Dar a fost cea mai bună decizie pe care am luat-o vreodată!

    Mulumesc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce pot sa va zic? Sunteti misto. LMA si va garantez ca lucrurile vor deveni si mai palpitante de acum incolo.

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Raluca - Multumim! si voi sa aveti parte de tot ce-i mai bun! Noi tocmai am vazut un DVD - Nasterea, si ne-am emotionat si mai tare :)
    Inca ceva, tocmai ce l-am recunoscut pe Mateiutz intr-o poza facuta azi la mafia mamicilor, pe blogul Georgianei :D
    Ce-ar fi pus si el manuta pe pisica aia :)
    Suuper tare!

    RăspundețiȘtergere
  4. @ G.: Ma bucur ca ne-ai gasit:P. Eu citeam de ceva vreme despre ispravile lui Vladut. Raman in picioare si discutiile pe mess, bineinteles.

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails