sâmbătă, 28 noiembrie 2009

Răscoala de la 1907

De cele mai multe ori conștientizezi că există o problemă în momentul în care "te lovești" în mod direct de ea. De când am început să ieșim cu Matei la plimbare am constatat exact problema la care mă refeream; să o numim generic "trotuarul".

Precum s-au răsculat țăranii la 1907 (a se citi cuvântul "țăran" cu sensul lui din 1907) tot așa ne-am răsculat și noi împotriva țăranilor (a se citi cuvântul "țăran", polisemantic, cu sensul lui peiorativ) care se îndelednicesc cu activități precum:

- parcatul pe trotuar astfel încât să nu mai încapă nici Gabi Szabo în mers, darămite un căruț bleu...
- parcatul mașinii (în general gip) exact pe porțiunea în care trotuarul este cel mai puțin înalt...
- garatul mașinii lipit de cea din față/spate astfel încât odată ajuns pe trotuar cu bebele, acolo să rămâi.

Am experimentat foarte multe dintre aceste neajunsuri amintite mai sus și asta într-un interval foarte scurt de timp, practic de când am început să ne strecurăm ca printre bombele unui câmp minat cu căruțul prin București în încercarea disperată de a nu zgâlțâi chiar la maxim pachețelul fragil din dotare.

Poate că odată cu venirea lui Matei pe lume am devenit noi mai pro bebeluși (nu că nu am fi fost și de dinainte); avem poate greșita impresie că lor, fiind atât de mici și de neajutorați, li se cuvine "prioritatea", că pentru ei ar fi frumos să ne gândim un grăunte de nisip de clepsidră în sens anticipativ și să ne adaptăm anumite obiceiuri proaste sau tendințe înconjurătoare molipsitoare pentru a reuși să conviețuim în armonie.

Această problemă există, persistă și acum ne-am lovit și noi de ea. Nu rămâne decât să ne adaptăm ruta aleasă oricum dinainte pe baza acelorași criterii.

3 comentarii:

  1. Of, va inteleg atat de bine...am devenit specialista in ocolit masini. Astazi o doamna a trecut in tromba la 5 cm de mine, eu fiind pe trecerea de pietoni. Cand destinatia nu este parcul unde pornim in carucior, noi plecam in sling/ mei tai si scapam de grija masinilor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Exact :( ... n-am mai zis si de trecerile de pietoni pentru ca mi-a scapat. Vom folosi si noi slingul mai cu incredere pe la primavara, acum optam totusi pt varianta mai bine imbracati si in carut.

    RăspundețiȘtergere
  3. Exact asa am patit si eu cand m-am trezit impingand un caruciur tip landou care nu are loc pe nicaieri. Sa vedeti ce usurati veti rasufla la vara cand veti trece la nivelul 2 - carucior sport de preferabil sa se inchida ca o umbrela :)

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails