sâmbătă, 27 noiembrie 2010

Forever After...


Orice colecţionar de surprize şi miniaturi Kinder se luptă zilele acestea pentru a-şi completa seria principală curentă. Zornăit de ouă, schimburi, aşteptări, decepţii şi nu în ultimul rând, satisfacţii.

După lupte seculare care au durat cu întreruperi trei luni şi fără întreruperi patru zile am reuşit să încropim şi noi seria completă Shrek Forever After.



Dar toată frenezia asta cu Kinder nu e de azi de ieri, ea a început în anul 1972 în Italia, şi nu în Germania sau Austria cum am fi tentaţi să credem. Colecţionarii înrăiţi - cei care indirect au dat conotaţii culte micuţelor surprize - au clasificat jucăriile raportate la anul de graţie 2004 din simplul motiv că până la acea dată toate surprizele erau realizate de Ferrero (producătorul primordial Kinder). După 2004 producţia de miniaturi s-a transferat oficial către MPG Luxemburg, chiar dacă şi Ferrero a continuat să producă asftel de jucării. Astfel nu este de mirare că miniaturile pre-MPG sunt la mare căutare printre colecţionari.

Un alt lucru interesant despre aceste ouă atât de îndrăgite este faptul că ele se comercializează peste tot în lume, mai puţin în Statele Unite. O lege care datează încă din 1938 îi împiedică pe micuţii americani să se bucure de jucării dacă acestea sunt încastrate în alimente.
Mă întreb cum a driblat sistemul bătrânul McDonald cu ale lui Happy Meal-uri. Încastrate sau adiţionale, la termen sau la vedere.

Odată cu sezonul retrocedărilor majoritatea miniaturilor Kinder pe care le deţineam au ajuns, fie în pod sub formă de ace în carul cu fân, fie la rebu-ciclat cu gândul spre o viaţă mai bună şi cu speranţa că într-o viaţă viitoare nu se vor reînplastifia sub forma vreunui capac de veceu sau ambalaj toxic.

Au supravieţuit totuşi dezastrului o mână de inimoase miniaturi drăguţe grupate în grabă şi în ordinea numerelor de pe tricou în seria incompletă a erei glaciare, cea a melodiilor nebunatice, trio-lupescu, crocobaurii, flabării, oldies but goodies, animăluţe cu burta la soare şi misc.



Trei dintre ele au o semnificaţie aparte pentru mine! Prima absentează din primul 11 - e fie în carul cu fân fie visează la colaci verzi pe pereţi - şi reprezintă un schior, prima mea surpriză Kinder, datează din 1991 iar oul a fost procurat din Suedia.

Cea de-a doua se găseşte în secţiunea bătrâne dar bunuţe şi reprezintă un soldăţel de plumb din armata Elveţiei (De la trecerea către MPG în 2004 Kinder nu a mai inclus jucării de plumb printre potenţialele surprize).

Ultima dar nu şi cea din urmă este maestrul Oogway din Kung Fu Panda (în spatele soldăţelului, în dreapta) care a picat într-un ou cumpărat chiar din Italia în timpul unei mini excursii la Roma organizate cu frati-miu pentru bunica noastră, fix cu un an înainte de a veni Matei pe lume. Ştia de Pişchi, îşi dorea din tot sufletul să îl cunoască şi ne făceam planuri de patru generaţii împreună. Nu au ajuns sa se mai vadă vreodată...

Să vedem ce ne vor rezerva cei de la Kinder pentru seria principală urmatoare...

11 comentarii:

  1. iti dai seama ca si noi avem o colectie bogata de Kinder...noua ne plac jucariile care se asambleaza cat mai complicat, nu cele dintr-o bucata, exceptie facand colectia de maimute pufoase. o stii? deasemenea, urasc orice fel de puzzle in ou. la ce parinti obsedati are, m-as mira sa nu ajunga si M. un mare fan colectii...ma refer la Mateicelmic, bineintelels.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ha ha :) Seria maimute pufoase e super tare, parca aveam si eu una dar...n-o mai gasesc. Si noi uram puzzle-urile si stampilutele si drept urmare azi am nimerit un titirez (same ol'). Poate facem schimburi :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Iar daca vreti sa faceti cunostinta cu un maniac in adevaratul sens al cuvantului... http://ro-kinder.blogspot.com/ Aici are prezentata si seria maimutelor, pe undeva.

    RăspundețiȘtergere
  4. maniac putin spus...nici chiar asa:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu nu ma consider un maniac :P Desi am dat ceva bani pe surprizele astea.
    Seria urmatoare a inceput sa apara deja in magazine, este vorba de Funny Students 2. (Sau Scolarii Nazdravani 2).

    Si sunt dispus la schimburi, caut in special hartiute, dar si jucarii pe care nu le am.
    Asa ca nu mai aruncati hartiutele, nu se stie cand veti avea nevoie de ele pt un schimb. :-)

    RăspundețiȘtergere
  6. :D Maniac in sensul bun al cuvantului, ca sa completez cele scrise mai sus. Vorbim de schimburi, cu mare placere, chiar daca eu si multi altii suntem pe la genunchiul broastei testoase din Kinder Nature care nu a avut ce sa faca decat sa pice in Kinder Mix. Si un status update la Christmas Kinder Mix: 4/20 dar au fost alese de cineva fara "know-how" :)

    La Multi Ani!

    RăspundețiȘtergere
  7. Salut! Ai intr-o poza mai multe figurine de la kinder care imi trebuie la colectia proprie. Daca esti colectionar iti propun un schimb. Daca nu iti cumpar figurinele,care imi trtebuie, sau daca vrei iti dau mai multe figurine la fel de frumoase in schimbul celor care imi trebuie. Id meu este schinteie_dani@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  8. Daca nici una din variante nu ti se pare tentanta sper totusi ca accepti una din ele de dragul de a ajuta un colectionar disperat:)))

    RăspundețiȘtergere
  9. Salut,
    Ce surprize te-ar interesa?

    RăspundețiȘtergere
  10. Salut! Veverita din colectia cu animale, dinozaurul verde cu platose pe spate si cel albastru cu gat lung si gorila neagra de la maimutele cu banane. Totusi nu imi dai id tau, cred ca e mai lejer sa vb pe mess.

    RăspundețiȘtergere
  11. sau baga id meu schinteie_dani@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails