miercuri, 27 iulie 2011

Top de femeie la 33 de ani

Drept e că nu ţin la obiecte, şi mai drept e că dacă îmi place ceva devine curând cel mai urât manipulat obiect, uzat, deşirat, şifonat, zgâriat. Fără intenţie, doar din intensitate. Ce să fac, asta e oda mea adusă scopului lor.
Însă partea cu testosteron a blogului este aproape religioasă cu obiectele, le preţuieşte, le găseşte spaţii de depozitare frumoase, le miroase.
Partea feminină admiră cumva farmecul discret al fetişismului cosumerist căci în crizele tale existenaţiale, reîntoarcerea la aşa ataşamente palpabile te repune cu picioarele în zona telurică. Şi aşa s-a ataşat de nenumăratele colecţii deţinute prin co-habitat.
La polul opus în zodii şi simţiri, partea masculină admite efemeritatea obiectelor şi găseşte demn de admiraţie je-m'en-fiche-ismul senin faţă de obiecte.

Cu toate astea, am şi eu topurile mele pe care le-am stors cu greu pentru că sunt multe şi mărunte şi care inoxerabil fac suma plăcerilor, fericirilor şi nostalgiilor mele.

• Tabloul cu Blobs grow in beloved gardens, un print Hundertwasser luat
prin 2005 de la muzeul cu pricina la exorbitantul preţ de 60 de euro, la prima descindere la Viena.














• Posterul luat din Barcelona, Las ramblas care n-are nicio legătură cu spectacolul nefericit oferit în realitate şi pe unde paşii mei gestanţi au călcat.














• Cerceii şi broşele făcute de mine sau cumpărate din diverse locuri, oglinzile tablou făcute într-o criză de nesting, aşteptându-l pe Matei.











• Cărţile:
Orbitorul şi
Nostalgia lui Cărtărescu, pentru ce minunate le-am găsit pe vremea cand Cartarescu nu apărea la show-uri şi ştiam despre el doar că-i lector la universitate, nu-şi dădea cu parerea despre epoca Băsesciană şi nu gândea de ce iubeşte femeile ci probabil doar le iubea. (o meteahnă neaosă la care am aderat, aceea că elitele n-ar trebui plasate în zona publică de maximă audienţă, ci aşezate pe piedestaluri intangibile, deşi peste tot în lume ''statuile'' se mută în stradă)
-Tentaţia inocenţei cu autograful lui Pascal Bruckner nu pentru că îmi place Bruckner ci pentru că îm aminteşte de anii de facultate, de perioada mea ‘autistă’.
- Un veac de singurătate pentru că am citit-o pe nerăsuflate şi de atunci am tot inhalat cu nesaţ realism magic acolo unde e încadrat şi Rushdie cu Grimus şi Gunter Grass cu Toba sa de tinichea.
• Cutiile cu diverse dantele îngălbenite, piele, mărgele, zale, fimo din care mai scot când şi când ceva
• Ipodul meu Nano de 4 gb, cel depăşit, care a devenit peste noapte o piesă de muzeu şi d-aia îmi place şi mai tare, căruia i s-au stricat căştile rapid şi acum are nişte căşti Sony, ce balsfemie, pe care îl port într-un ipod sock tot turqoise, ce unfashionable.
• Cutia cu amintiri din călătorii: hărti, bilete de intrare, pliante, programul Taize şi informaţii despre gazdele din fiecare oraş, bilete de tren sau avion.
• Deodorantul natural cu salvie, tea tree şi unt de shea nerafinat luat de la Pur si simplu, pur şi simplu eficient pe timp de vară şi care bate de departe deodorantul mineral cu piatră de alaun de la Bourjois.
• Tricourile noastre cu ‘Mire’ şi ’Mireasă' pentru că în 2004 ne era tare greu să spargem canoanele şi nu găseam nici surse nici idei de inspiraţie şi cam atât am reuşit să improvizăm.

Şi-ar mai fi: primele mele casete audio cumpărate din economiile strânse din banii de buzunar daţi de părinţi, ameţite de cât FFw şi Rw au primit întru notarea şi învăţarea versurilor: Doors: LA Woman şi An American Prayer, Janis Joplin Greates Hits, Bach, Gershwin.

- Cutia de bijuterii a mamei, o cutie cu pozele alor mei în tinereţe inserate cumva pe câmpuri de flori fake, un kitch adorabil demn de filmele indiene care mă trimite la vârsta la care umblam în mărgele, căutam printre fardurile pe care le găseam prea puţine ale mamei şi mi-a rămas în nări mirosul de pudră, ruj şi gablonţuri vechi cu iz de parfum .
Ar mai fi:
eşarfele mele mari şi colorate, nişte cosmeticale Physicians Formulae Organic wear dar şi neorganice si un kit pentru sprâncene pentru că am obsesia sprâncenelor perfecte de la vreme.
- Parfumuri, însă nu am găsit The parfum deşi parcă se învârte în jurul nasului lui Hermes.
- O geaăa de piele maro de pe vremea când Răzvan şi fratele lui erau puşti de 8- 10 ani şi o purtau, adusă de la cehoslovaci parcă, uşor descusută, dar care îmi place tare aşa uzată cum e şi mă face să mă simt că port XS.
- O vestă grena de la second hand de pe vremea studenţiei, din tercot, încreţită pe alocuri şi căptuşită cu o stofă subţire ecosez.
-Balerini, balerini, balerini-nu mă satur de ei şi simt că n-am destui niciodată.

Trimit leapşa asta storcătoare de nostalgii Andreei de lângă Matei.

8 comentarii:

  1. Oricum o iei, top ten-ul fericirilor e cufar cu amintiri, o chiromantie in maruntaiele inimii. Cititul listei tale a fost un breath of fresh air.

    RăspundețiȘtergere
  2. citit/placut! marturisesc ca sunt fan pe viata Hundertwasser. de asemenea, Nostalgia e printre foarte foarte putinele carti pe care am recitit-o(nu prea fac asa ceva). eu nu am pus carti, ca mi se pare ca ele intra cumva in alta categorie...nu a obiectelor:)A! si inca ceva - iubesc orice fel de cutie cu amintiri, mai ales daca e kitch.

    RăspundețiȘtergere
  3. @ MoniQ- In ciuda faptului ca par a ma hrani excesiv :D ! din trecut, nu cred ca sunt chiar asa, viitorul imi suna bine.:)

    @ Raluca - Nu intra cartile aici, ai dreptate, dar intra in cutia mea cu amintiri, parca n-am putut sa le omit. Uite asta ar fi o leapsa frumoasa. Mi-a placut Hundertwasser inainte de a sti cine e, mi-au placut culorile, 'geometria' si apoi am citit despre viata lui.Trebuie sa vezi cutia aia, e geniala.

    RăspundețiȘtergere
  4. Totu' e sa ai o casa suficient de mare ca sa-ti incapa toate.
    P.S. Cumperi un I-phone la pret de dumping? :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Mare Indian Apash... faci contrabanda cu I-phone-uri dar nu raspunzi la ele de ziulica ta? Beer weekend - next weekend? ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna,


    Numele meu este Cristina Fulea si reprezint Qbebe.ro, portalul dedicat tuturor mamicilor.
    Dorim sa publicam un articol in care sa strangem mai multe experiente ale mamicilor din maternitate.
    Daca iti surade ideea de a contribui la acest articol si doresti sa ne impartasesti experienta ta legata de acest subiect, ma poti contacta pentru mai multe informatii la urmatoarea adresa: cristina.fulea@divainteractive.ro.

    Astept raspunsul tau cu interes pana cel tarziu 19 august.

    O zi frumoasa!

    Cristina

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna,
    m-a instiintat monis despre postarea ta si ma bucur ca si deodorantul facut de mine se afla in top :). totodata m-ai facut sa ma gandesc la un top al meu asa ca am devenit si eu nostalgica cu toate ca nu-mi sta in fire. frumos, oricum, imi place ce am citit in blogul tau.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ooof, Cristina, am ratat deadline-ul. Oricum, mi-am luat tema in serios si voi scrie in curand despre asta, este un subiect care ma apasa.


    @Frank - da, imi place si ma pregatesc de o noua achizitie, imi fac cu ochiul si altele.

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails